pátek 31. května 2013

Nožky k pohlazení

Léto se kvapem blíží a s tím se i blíží čas, kdy budeme odhalovat svá těla. Nemyslím faldíky na břiše, dnešní téma se bude týkat poměrně opomíjené části těla a to nohou. S rostoucí teplotou se odhazují nejen svršky, ale i obuv, bude převládat otevřená obuv, nazouváčky, žabky... Znáte to, potkáte upravenou krásnou slečnu/dámu/paní. Dokonalý účes, skvělý make-up, padnoucí vohoz, krásné boty a ... WTF??? Škaredé, nepěkné a neupravené nohy. Popraskaný výrazný lak na nehtech a nedej bože, popraskané, suché paty. A jak proti nim zabojovat?
zdroj
A přitom péče o nohy není nijak závratně složitá, stačí k tomu 3 jednoduché kroky:

Musí pryč!
A kdo? No přeci stará odumřelá ztvrdlá kůže. Tenhle krok asi zabere nejvíce času, to přiznávám. Ale stojí to za to, věřte mi! Ideální je nohy namočit, aby tvrdá kůže mohla změknout a lépe se potom odstraňovala. Proceduru můžete provést třeba po koupeli a nebo jako já každou neděli pěkně potom, co vyžehlím koš prádla si napustím lavorek s teplou vodu, přisypu levandulovou koupelovou sůl a prostě si ve vodě nožky rochním. A až mi voda zchládne, tak prostě a jednoduše plosky oškrábu pemzou a nebo škrabkou. Sama za sebe doporučuju použít do vody nějakou tu sůl nebo olejíček. Jednat z toho budete mít potěšení díky skvělé vůni, jednak můžete udělat něco málo navíc. Například levandule (kterou používám já) je používána právě na pedikúru díky svým dezinfekčním vlastnostem (pomáhá proti plísni, za kterou MIMOCHODEM může právě ztvrdlá kůže) a je také výborná na klouby a revma, takže kdo v práci chodí nebo jen stojí, tak je to ideální volba.

Zrníčka pomůžou!
Jako takovou určitou prevenci používám i peeling. Respektive, peeling používám jednak po samotném odstranění staré kůže, tak potom i v průběhu týdne.

Kdo maže, ten jede!
Aneb staré dobré pořekadlo funguje :-) Klíčem k úspěchu je hydratace. Nemažu jen po peelingu, ale každý večer. Máslo na nohy od Balea mám na nočním stolku, takže moje večerní procedura u postele zahrnuje lůjátko na rty, krém na ruce a krém na nohy. A všechny tyhle části těla mám ráno hebké a jemné.

A to je ve zkratce všechno :-) Ani to není tak složité, že? Příště se koukne blíže na výrobky, které mi v péči o nohy pomáhají. A abych ukojila vaši zvědavost, tak se můžete na ně podívat na fotce :-)

A co vy, staráte se o své nohy? Nebo to necháváte jen na letní sezónu :-)?



                                                               Evelin♥


čtvrtek 30. května 2013

antiperspiranty Nivea

Pohodový čtvretek,
třeba ještě letos to léto přeci jen bude (což tedy za okny vůbec nevypadá) a já myslím, že je na čase kouknout se na zoubek nějakým těm přípravkům proti pocení. Dneska se mi tady sešly tři antipersiranty a to od značky Nivea. Antiperspirant je výrobek, který omezuje pocení díky svým účinným látkám. Tyto látky, zejména tedy alkohol, soli hliníku a také sulfid zinečnatý, uzavírají póry a pot tak nemůže ven.
* používání antiperspirantů je poměrně diskutované téma vzhledem k jejich složení, kdy mnozí mají obavy z možných zdravotních rizik. Každý si to rozhodněte sám, tento článek není nabádáním pro používání těchto výrobků.
zdroj

středa 29. května 2013

růžovo-modrá kombinace pro suchou pleť

A máme tady poslední díl "seriálu" o krémech z řady Moisture Match :-) Sada obsahovala 4 krémy. Dva jsem dala kamarádkám k recenzi, jelikož bych je díky typu své pleti nedokázala objektivně zhodnotit a pro sebe jsem si ulila zbývající dva - růžový Goodbye dry pro suchou a velmi suchou pleť a modrý Start afresh pro pleť normální až suchou. A na ty se dneska podíváme trošku blíže :-) Ale hezky popořadě.
* krém mi byl zaslán PR zastoupením Garnier a já děkuju za možnost vyzkoušení

Start afresh - lehký zjemňující krém pro normální až suchou pleť
Pleť netrpí žádnými problémy, ale chcete, aby si optimální hydrataci udržela v průběhu celého dne. Zajistí 24 hodinovou hydrataci. Výtažek z modrého lotosu spolu s rostlinným elixírem a exkluzivní směs ultra lehkých olejů se postarají o celodenní hydrataci normální až suché pleti. Díky jeho nemastné textuře se krém rychle vstřebává a pleť osvěžuje. Výtažek z lotosu s rostlinným elixírem mu dodávají příjemnou čerstvou vůni.
Balení. Klasická tuba s odklápecím uzávěrem, takže hygiena a praktičnost v jednom.
Vůně. Vůně je mi moc příjemná, je taková lehká a svěží. Já teda na popisy vůní moc nejsem (což jste asi poznaly) :-) Podobně mi voní všechno, co by mělo vonět mořem :-)
Konzistence a aplikace. Krém má krémovou konzistenci, je lehký, roztírá se jedna radost. Krém se vstřebává moc dobře, není problém se s ním ráno namazat a za pár minut nanášet make-up. Nezanechává žádné nepřijemné pocity, ani lepivý pocit, ani mastnota, žádný film na obličeji necítím.
Účinky. Krém používám každé ráno (jako denní krém). Jak jsem už psala, tak vstřebání je  rychlé. Žádné extra mega účinky nepozoruju, ale na druhou stranu, k tomu ani nebyl krém určen :-) Pleť je hydratovaná a hezky vyživená, tak s tím nemám nejmenší problém :-)
- značka: Garnier
- cena: 100-160 kč
- objem: 50 ml
- hodnocení: 8/10 

Goodbye dry - bohatý vyživující krém pro suchou až velmi suchou pleť
Vaše pleť potřebuje intenzivní výživu a ochranu. Výživná textura je obohacena o mastné kyseliny omega 3 a 6 a bambucké máslo, které zabraňují vysušování pleti a chrání před vnějšími vlivy. Olej z heřmánku a další bylinné výtažky pleť zklidňují a léčí. Pleť je vyživená, hydratovaná a chráněná.

Balení. Klasická tuba s odklápecím uzávěrem, takže hygiena a praktičnost v jednom.
Vůně. Vůně je mi opět moc příjemná. Osobně tedy heřmánek necítím, ale nějaké takové malinko sladší bylinky ano. Ale identifikovat přesněji vůni opravdu neumím :-( 
Konzistence a aplikace. Krém je hutný jako blázen. I přes hutnou strukturu se dobře roztírá, ale pozor na mastný film. Po aplikaci se lesknu jako prasátko :-) Jako denní krém bych ho doporučila opravdu velmi suché pleti. 
Účinky. Začala jsem krém používat jako denní krém ještě v době, kdy jsem měla po zimě na tvářích suché flíčky a musím říct, že mi s tím krém hodně pomohl. Poté, co se oteplilo jsem ho vyměnila za lehčí modrou variantu a tenhle si nechala jako noční krém a jsem naprosto spokojená. Jdu sice do pelechu s lehce lesknoucím se ksichtíkem, ale ráno potom stojí za to! Pleť je hezky hladká, nemastím se, nelesknu. Mám pocit, že pleť je dobře hydratovaná a vyživená.
- značka: Garnier
- cena: 100-160 kč
- objem: 50 ml
- hodnocení: 8/10 (kvůli konzistenci a absenci nočního "brášky")

Celkové shrnutí: Za sebe musím říct, že jsem s krémy spokojená. Myslím si, že splňují to, co slibují. Oba dva krémy hydratují podle toho, co mají napsáno na obale a já s tím nemám nejmenší problém. Osobně po těchto krémech už asi nesáhnu, jelikož vhledem k mému narůstajícímu věku hledám už i něco proti vráskám. Na druhou stranu si myslím, že pro mladou nenáročnou pleť bez akné, která potřebuje hlavně tu hydrataci a výživu to bude krok správným směrem.

Co vy a krémy z řady Moisture Match? Předpokládám, že aspoň z blogů znáte, ale máte někdo ozkoušeno na vlastní kůži? Co na ně říkáte? 


                                                               Evelin♥

úterý 28. května 2013

Dárkování !!!

Krásné úterní ráno!

Tak nějak zvládla prokoučovat 300 čtenářů, stejně tak 100.000 shlédnutí stránky. Za oba dva počiny jsem vám chtěla poděkovat nějakou tou kosmetickou odměnou, žal bohu nestihla jsem včas zareagovat ani za jednu :-( Já osobně razím pravidlo, že důvod se vždycky najde, tak je tady :-) A důvodů mám rovnou několik! Hlavní důvod je tedy jedno velké poděkování. 

Chci vám poděkovat za to, že:
- jste úžasné a skvělé!
- máte vkus! /vycházím z toho, že čtete můj blog :-)))/
- máte srdce na správném místa! /36,8kg kosmetiky je váha jako blázen/
- mě podporujete, čtete, komentujete!
- že jste! Protože bez vás by ani můj blog nebyl tím, čím je!

A o co hrajeme? O čtyři pleťové krémy značky Lirene:
  • třešeň a citron lehký osvěžující hydratační krém (od 20 let), 
  • hydratační krém s kolagenem (4D) pro zlepšení elasticity pleti (od 30 let), 
  • zjemňující vyživují krém s mandlovým olejem (od 35 let)
  • regenerační liftingový krém s aloe a máslem karité (od 40 let)

Pravidla:
1. sledovat můj blog
2. milovat mě a tajně mě zbožňovat
3. napsat, který krém by vás lákal
4. napsat svůj email
5. složit mi krásnou oslavnou báseň /nepovinné/ :-)

Soutěž je rychlovka, končí 1.6.2013 ve 12 hodin a výherce vylosuju ještě v průběhu dne, aby mohl mít radost na Den dětí :-)
                                                                Evelin♥

PS: Držte si pěsti ;-)!

pondělí 27. května 2013

Třídím...a VÁM a veliké díky !!!!!

Ne, nelekejte se prosím, dnes to nebude žádný osvětový článek o tom, jak je důležité a nezbytné třídit odpad :-) Píšete mi hodně v mejlech a komentářích, že byste rády uvítaly nějaký report o tom, jak to vypadá s výběrem kosmetiky na charitu. A jelikož je pravda, že jeden velký souhrnný článek by asi vydal na menší časopis, tak dnes přináším první část reportu.
V sobotu ráno jsem si doma vyzvedla všechny lístečky (19ks)a vydala se na poštu. Paní za přepážkou tedy ze mě velikou radost neměla, ale chovala se slušně a za 15 minut jsem byla se všemi balíčky pryč :-) Na fotkách nejsou všechny balíčky ani náhodou. Rekordman co do váhy je macík o váze 4,10 kg :-)
všechny doručenky/balíky/zase balíky/rekord
V drtivé většině balíčků a zásilek nechyběl dopis či lísteček. Všechny z nich mi udělaly radost, byly rukou psané a ty já mám nejraději. některé z nich byly velmi osobní a tak krásné, že i slzička ukápla (díky Nikki!!!!) Moc vám děkuju!!!
A pak začaly Vánoce :-) To netrpělivé rozbalování a dychtivé očekávání, co balíčky budou obsahovat :-) Nenašla jsem snad nic, co by neudělalo radost i mě :-) Všechno jsem si očuchala, pokochala se obaly, barvičkami a vším, čím se každá ženská ráda baví a kochá :-)
i tohle umí Česká pošta :-(/krásný kufřík v jednom z balíčků/krásný obsah krabičky/dokonce i Bobbi Brown
A ten už jen pár fotek toho, co se zatím nastřádalo. Zatím není roztříděno všechno, vůbec jsem nepočítala s tím, že toho bude tolik, jste vážně skvělé!!! Jak bude roztříděno, tak se pustím do "katalogizace" jaké značky, kolik kusů a tak dále :-) Já jsem na čísla "úchyl" a myslím, že by to ve finále mohla být celkem zajímavá čísla!!!
rtěnky/make-upy/laky na nehty
oční stíny
šampony a kondicionery/řasenky a tužky na oči/pudry a tvářenky/mazání na tělo
další vlasovka/deodoranty a masky na pleť/do sprchy a do koupele/mazání na ksichtíky

Milé dámy, jste prostě úžasné a skvělé!!! Moc vám děkuji!!! Vůbec jsem v takovou odezvu nedoufala, ani v nejdivočejších snech by mě to nenapadlo! Jsem na vás pyšná! Děkuju! :-*

                                                                Evelin♥

PS: Mějte fajn pondělí!!!



neděle 26. května 2013

Enamel 159 |Gabriella Salvete|

Krásnou neděli milé dámy! Jak se máte? Já se před chvílí probudila z migrénového opojení a teď doufám, že se ta potvora nevrátí! Myslím, že 2 dny stačily až až :-( Je to bolest a stav těla i mysli, který bych nepřála nikomu! Ale to sem nepatří. Na náladě mi moc nepřidává, že venku je pořád hnusně, zima jako blázen, prší. Tohle je konec května jako malovaný, opravdu :-( A tak nezbývá nic jiného než si optimismus přivolat jinou cestou. Tentokrát mi skvěle posloužil lak na nehty Gabriella Salvete, z inovované kolekce Enamel se zpevňovačem. Tato rozšířená kolekce zatím obsahuje pouze dva odstíny 158 (jemně nachová barva) a 159 (krásná korálová barva), kterou mám já. Jako bonus nehty kromě zpevňovače obsahují i D-panthenol a vitamin E, díky kterým jsou vaše nehty pevnější, pružnější a vyživené.
Balení. Úplně normální lahvička laku. Já se ale přiznám, že mám raději tyhle hranaté obaly než ty zaoblené kulaté. Ty mi někdy kloužou v ruce a nemůžu je otevřít :-) Barva. Jak už je napsáno, jedná se o krásnou sytou korálovou barvu, která je nádherná! Trošku je mi připadne, že z určitého pohledu je malinko neonová :-) Štěteček je tak akorát, pracuje se mi s ním výborně. Na moje nehtová lůžka tak akorát. Konzistence laku je příjemně hustá, nicméně je potřeba dát si na sílu vrstvy, aby člověk nečekal půl dne než mu lak zaschne :-) Pigmentace je moc fajn, ale k plnému kryjí je potřeba dát dvě vrstvy. A výdrž je krásné 4 dny. 
- značka: Gabriella Salvete
- cena: 50-70 kč (lak jsem vyhrála u An. v giveaway)
- obsah: 11 ml
- hodnocení: 8/10

Mě tahle barvička takhle při nedělním odpoledni spravil náladu. Teď už zbývá jen zase zalézt do pelíšku, pustit si film, zapálit svíčku a telepaticky přivolávat léto :-)


                                                                                                                   Evelin♥
                                                                                      FACEBOOK/ASK/INSTAGRAM

pátek 24. května 2013

Tužka na oči |Lumene|

Příjemné ráno, počasí stojí stále za prdlačku a mě se stejně jako včera nechce nic dělat :-) Jediné, co mě v tomhle nečase baví, je upravovat fotky a ťukat písmenka do počítače :-) tak ťukám a ťukám, abyste si vy měly co přečíst. Dneska se podíváme na očko minerální tužku na oči od finské značky Lumene.
Lumene je kosmetická společnost, která pochází z Finska. Tajemství účinnosti produktů tkví ve využití ručně sbíraných rostlin. Produkty Lumene obsahují minimálně 80 % přírodních ingrediencí (možnou výjimku mohou tvořit SPF produkty). Produkty nejsou testovány na zvířatech. Obaly jsou také šetrné k životnímu prostředí, jelikož obsahují méně vrstev balení, jsou lehčí, tenčí a při jejich výrobě je spotřebováno méně materiálu a vyprodukuje méně odpadu. 
Tužka na oči je klasická, ořezávací. Já osobně mám tento typ raději, těm vysunovacím jsem nějak nepřišla na chuť. Konzistence je poměrně měkká, takže se na tužku nesmí moc tlačit, jinak se zlobí nebo bude linka příliš tlustá. Nutno podotknout, že měkká konzistence mi nevadí. Tužka je natolik pigmentovaná, že stačí opravdu lehce přetáhnout a je to. Výdrž je tak půl na půl. Vydrží na místě tak 4-5 hodin, pak se začne malinko rozmazávat, takže úprava u zrcadla je pro mě nutná. Ale není to žádná hrůza, rozhodně nečekejte nějaké "pandí" oči :-) Prostě linka už není tak tenká a precizní jako ráno :-) Ale to si myslím, že obecně problém přírodní dekorativní kosmetiky, že obecně takovou výdrž celodenní nemá. Ale já této tužce všechno odpouštím, protože je od firmy hájící přírodu, netestuje na zvířatech. Pro někoho možná výkřik do tmy, pro mě strašně sympatická filozofie!
- značka: Lumene
- obsah: 1,1g
- hodnocení: 8/10 

Tužku na oči jsem dostala od Luc. jako dáreček k nákupu na jejím portálu http://www.kosmetickeslevy.cz/ a já moc děkuju, že mi tužku poslala! :-*


                                                                                                                   Evelin♥